Acasa Despre noi Echipa si actionari

Poti face mai multe cu banii tai

Gabriel Aldea

Director Adjunct

gabriel.aldea@intercapital.ro
Decizie CNVM ASIF: 971/21.04.2006

Responsabilitati in cadrul firmei:
Director Adjunct, activitati de front office, activitati de analiza si consultanta, proiecte clienti institutionali.

Cursuri si specializari:
Academia de Studii Economice Bucuresti, Facultatea de Management; Studii Aprofundate in cadrul ASE - specializare Managementul Productie Industriale; Specializari in domeniul pietei de capital: cursuri de agent de servicii de investitii financiare, de consultant de investitii, control intern; Specializari diverse: cursuri in domeniul managementului calitatii, managementului proiectelor finantate din fonduri straine, elaborare studii de fezabilitate. Experienta pe piata de capital din anul 2002.

Actiuni preferate
Selectia actiunilor pentru constituirea unui portofoliu o fac ghidandu-ma in functie de trei criterii:

  1. Analiza tehnica - prefer actiunile care atesta o tendinta ascendenta din punct de vedere tehnic sau care dau semnale de inversare a tendintei descendente pe care se afla. Analiza tehnica este criteriul cu ponderea cea mai mare in luare deciziei de investitii, insa niciodata decizia nu se bazeaza exclusiv pe acest criteriu de selectie a actiunilor.
  2. Analiza fundamentala este esentiala pentru luarea deciziei de investitii, fiind preferate actiunile care din punct de vedere fundamental atesta ca sunt subevaluate. Evit actiunile care din punct de vedere fundamental sunt scumpe.
  3. Lichiditatea actiunii: acest criteriu este foarte important in evaluarea oportunitatii unei investitii. Deoarece o lichiditate scazuta a unor actiuni implica un risc mai ridicat asumat de investitor, prefer actiunile lichide. Cu toate acestea nu exclud nici actiunile mai putin lichide, daca acestea sunt din punct de vedere fundamental foarte ieftine, insa expunerea pe aceste titluri este corelata cu lichiditatea emitentului.


Strategii de analiza
Pentru a avea o eficienta ridicata strategia de investitii trebuie sa aiba la baza un mix analiza fundamentala / analiza tehnica / lichiditate fiind adaptata si ajustata permanent in functie de conjunctura curenta de piata. Avand in vedere ciclicitatea evolutiei bursiere o strategie pe termen lung trebuie vizata cu precadere in masura in care conditiile de piata inregistreaza o dinamica pozitiva si un nou ciclu pe termen lung de crestere/scadere se contureaza. Fundamentarea deciziei de investitii in aceasta situatie trebuie luata facand o analiza fundamentala riguroasa a companiilor avute in vedere. Pe masura ce semnalele unei stopari a trendului ascendent se inmultesc strategia investitionala va fi orientata treptat pe termene mai scurte, in aceasta situatie analiza tehnica devenind esentiala.

Pareri despre piata de capital pe termen lung
Daca avem in vedere elemente precum dimensiunea pietei noastre comparativ cu cea a tarilor din proxima vecintate sau perspectivele de dezvoltare a acesteia si includerea in zona pietelor emergente nu putem sa avem decat asteptari pozitive in legatura potentialul pietei de capital autohtone. Nivelele foarte reduse ale randamentelor instrumentelor cu venit fix (dobanzi bancare, titluri de stat, obligatiuni) favorizeaza in mod clar evolutii pozitive ale actiunilor, evaluarile atractive ale acestora fiind un alt element care justifica o tendinta pozitiva a acestora si un interes ridicat atat din partea investitorilor locali cat si straini.

Proiecte favorite ale Intercapital Invest
Cel mai important proiect al Intercapital este fara indoiala acela de imbunatatire permenenta a produselor si serviciile oferite clientilor pentru cresterea satisfactiei si randamentelor acestora. Este practic un proces continuu in care sunt implicati toti angajatii, principalii beneficiari al acestuia fiind clientii nostrii.
Un alt proiect fundamental al Intercapital este acela de informare si educare financiara a publicului din Romania. De aceea proiecte distincte precum website-urile intercapital.ro, kmarket.ro, ktrade.ro, ghidurile de investitii si analiza, rapoartele de analiza au si o latura educativa importanta pe langa aceea de a transmite informatii financiare vitale pentru luarea deciziilor de investitii.

De ce Intercapital Invest?
Pentru ca elementul principal al misiunii Intercapital, obtinerea de performante financiare pentru clientii nostri, nu este un simplu slogan ci un obiectiv urmarit de fiecare membru al echipei. Si spun acest lucru prin prisma faptului ca pana nu demult am fost eu insumi clientul Intercapital.

De ce recomand Intercapital Invest?
Pentru serviciile de calitate pe care vi le oferim si pentru profesionalismul echipei Intercapital.

Hobby-uri
Tenis de masa, tenis de camp, fotbal tenis, inot, excursii.

Inapoi