Acasa Despre noi Echipa si actionari

Poti face mai multe cu banii tai

Daniela Ropota

Responsabil Departament Analiza

daniela.ropota@intercapital.ro

Responsabilitati in cadrul firmei:
Analiza, rapoarte de companie, intretinere si dezvoltare Intercapital Start, www.kmarket.ro

Cursuri si specializari:
Academia de Studii Economice, Facultatea de Studii Economice in Limbi Straine (SELS), Master in piete de capital si management financiar (DAFI), curs de agent servicii si investitii financiare (ASIF)

Actiuni preferate
Consider ca pot sa-mi asum un risc de investitie mai mare daca exista sanse bune de a obtine un castig considerabil superior riscului. Prin urmare, prefer sa analizez oportunitatile unui business ce s-ar putea concretiza pe termen mediu si lung. Lichiditatea unei actiuni este de asemenea importanta pentru a avea posibilitatea de a actiona la momentul dorit.

Strategii de analiza
Cred ca analiza fundamentala are cel mai important rol in selectia actiunilor, tinand cont totodata de conjunctura de piata . Prin urmare studiez domeniul de activitate, structura actionariatului, programul de investitii, gradul de concentrare al clientilor, potentialele zone de desfacere si desigur modul in care societatea reuseste sa-si gestioneze lichiditatile pentru a performa financiar. Daca investim pe termen lung este importanta monorizarea activitatii dar si modificarile de capital social aferente emitentului in cauza. Pentru un moment bun de vanzare, decizia depinde de gradul de dezvoltare al companiei corelat cu trendul pietei, daca vorbim despre o actiune de portofoliu. Pe termen scurt cred ca rolul analizei tehnice este unul mai mare.

Pareri despre piata de capital pe termen lung
Sunt convinsa ca se va dezvolta. Este o modalitate excelenta de finantare pentru emitenti. Acestia au si o deschidere mai mare a afacerii o data cu listarea la BVB, mai ales cei care sunt interesati sa se extinda pe plan extern deoarece creste notoritatea businessului si increderea in acea companie. De asemenea, investitorul isi poate multiplica banii utilizand diverse instrumente de investitie (actiuni, obligatiuni, derivate, etc) in functie de profilul fiecaruia. Investititorii pot realiza si investitii in companii internationale pe alte piete.

De ce Intercapital Invest?
Cultura organizationala implica oferirea unor servicii calitative si respectul fata de clienti si colectivul de munca. De asemenea apreciez aportul la dezvoltarea pietei de capital, printr-o informare obiectiva si clara atat prin situl dezvoltat http://www.kmarket.ro cat si prin Ghidul de investitii personale, o carte pe care o recomand cu placere. Cel mai nou site www.marketmaker.ro ofera un joc foarte interesant pentru cei ce vor sa testeze ce tip de portofoliu este mai potrivit pentru ei.

De ce recomand Intercapital Invest?
Pe site-uri sunt disponibile informatii esentiale si mai ales actualizate in mod constant, brokerii sunt dedicati meseriei iar materialele realizate ofera mai mult decat prezentarea evenimentelor si anume explicatii, concluzii. Mentionez Puls Capital, un material saptamanal complex unde se gasesc editoriale foarte interesante despre evolutia pietei de capital , materiale de cercetare, informatii complete despre evolutia pietei interne si externe, evolutia fondurilor de investitii si a derivatelor, si nu in ultimul rand analiza tehnica.

Hobby-uri
Drumetiile montane, ski, literatura si materialele de specialitate.

Inapoi