Acasa Despre noi Echipa si actionari

Poti face mai multe cu banii tai

Nicu Grigoras

Director Tranzactionare si Front Office, Analist Investment Banking

Director Tranzactionare si Front Office,
Analist Investment Banking

nicu.grigoras@intercapital.ro
Decizie CNVM ASIF: 1992/30.06.2005

Responsabilitati in cadrul firmei:
Activitati de brokeraj, front-office, consultanta si analiza. Participarea la pregatirea si derularea ofertelor publice si listarilor intermediate de companie.

Cursuri si specializari:
Academia de Studii Economice Bucuresti, Facultatea de Finante Asigurari Banci si Burse de Valori specializarea Banci si Burse de Valori; Master in Finante Banci in cadrul ASE; Cursuri de agent de servicii de investitii financiare, cursuri de consultant de plasament. Experienta pe piata de capital din anul 2004.

Actiuni preferate
Urmaresc cele mai lichide actiuni listate la BVB si acord o atentie deosebita emitentilor din domeniul financiar-bancar. Speculativ, urmaresc si emitentii mai putin vizibili dar care au un potential ridicat de crestere a rezultatelor financiare si care pot aduce randamente superioare pietei. Imi formez portofoliul din 3-5 emitenti si investesc pe termen mediu si scurt. In contextul globalizarii si corelarii tot mai evidente a pietei de capital autohtone cu pietele bursiere dezvoltate acort o atentie sporita evolotiile indicilor bursieri externi. Acord un interes sporit ofertelor initiale de vanzare de actiuni si noilor listari pe piata.

Strategii de analiza
Acord o atentie sporita climatului economic urmarind foarte atent principalii indicatori la nivel macro pentru ca sunt de parere ca luarea oricarei decizii, pe termen mediu si lung trebuie sa fie fundamentata in primul rand din punct de vedere macroeconomic.
Ca strategii de investitii folosesc analiza fundamentala pentru a alege actiunile pe care le urmaresc. Pentru semnale de intrare-iesire din piata folosesc de regula analiza tehnica. Sunt foarte interesat de raportarile periodice ale emitentilor in functie de care imi aleg 5-10 companii cu rezultate financiare bune. Investesc insa doar in cele pentru care analiza tehnica imi ofera semnale clare de cumparare.

Pareri despre piata de capital pe termen lung
Piata de capital romaneasca s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani, numarul de tranzactii, volumele si indicii crescand de la an la an. Din pacate, anul 2007 a fost anul in care activitatea pe piata de capital a atins maxime din multe puncte de vedere si poate fi considerat anul incheierii unui ciclu de cresteri consistente atat la nivelul activitatii bursiere, cat si la nivelul indicilor. Am intrat intr-o noua etapa a dezvoltarii pietei de capital care incepe din pacate cu scaderea indicilor, a activitatii bursiere dar pentru viitor posibilitatile de crestere cred ca nu s-au terminat. Avand in vedere listarile care se preconizeaza pentru anii urmatori (BCR, Fondul Proprietatea, Romtelecom,), instrumente financiare care vor trebui introduse in piata (tranzactii in marja, vanzari in lipsa), cred ca posibilitatile de dezvoltare a pietei de capital sunt in continuare enorme.

Proiecte favorite ale Intercapital Invest
Intercapital Start este unul dintre cele mai importante proiecte dezvoltate de Intercapital Invest. Vine in intampinarea celor mai exigente cerinte in materie de analiza si este un produs foarte util atat pentru clientii nostri, cat si pentru noi, brokerii. Bursa este domeniul in care informatia are cea mai mare valoare, iar noi prin intermediul Intercapital Start oferim cele mai complete informatii intr-o forma foarte usor de inteles si interpretat.

De ce Intercapital Invest?
Pentru ca suntem o echipa tanara, dinamica, pentru ca venim tot timpul cu ceva nou fata de concurenta, si in primul rand pentru ca cea mai mare satisfactie a noastra este multumirea dumneavoastra.

De ce recomand Intercapital Invest?
Pentru ca suntem adevarati profesionisti in ceea ce facem si pentru ca suntem mereu la dispozitia dumneavoastra.

Hobby-uri
Calatoriile si fotbalul.

Inapoi