Acasa Lansarea fondului OTP Green Energy distribuit de Intercapital

Poti face mai multe cu banii tai

Lansarea fondului OTP Green Energy distribuit de Intercapital

04.11.2009

Intercapital Invest ofera investitorilor pe piata de capital un nou produs inovator si anunta oferta publica derulata prin Bursa de Valori Bucuresti de fondul cu capital garantat OTP Green Energy administrat de OTP Asset Management Romania.

 

Oferta publica se deruleaza in perioada 4 noiembrie - 2 decembrie 2009. In cadrul ofertei se pun in vanzare 40.000 de unitati de fond la un pret de 202 lei/unitate. Unitatile de fond pot fi cumparate prin Intercapital Invest, OTP Bank Romania SA si BRD - Groupe Societe Generale SA. In premiera pentru Romania, unitatile de fond pot fi cumparate si prin sistemul de tranzactionare online www.ktrade.ro.

OTP Green Energy este un instrument financiar special conceput pentru perioadele de criza, ce urmareste sa obtina performanta din dezvoltarea unuia dintre cele mai dinamice sectoare ale economiilor globale - energia regenerabila. Principalele patru avantaje ale acestui produs sunt urmatoarele:

  1. OTP Green Energy este un fond cu capital garantat. Investitorii in fond primesc, la scadenta, valoarea nominala a unitatilor de fond detinute, indiferent de evolutia bursei sau a pretului unitatilor de fond la bursa.
  2. Castigul fondului este raportat la evolutia celor mai importante companii europene din sectorul energiei regenerabile, OTP Green Energy avand la baza indicele ERIXP (European Renewable Energy Index Price return) oferit de Societe Generale.
  3. Fondul ofera investitorilor un randament minim garantat de cel putin 12% din suma investita, indiferent de evolutia indicelui (randamentul de 12% este un randament minim total pe durata de viata a fondului, nu anual; acesta este completat de randamentul indicelui ERIXP pe durata de viata a fondului).
  4. Dupa incheierea ofertei publice, fondul va fi listat la Bursa de Valori Bucuresti.

Pentru a investi in fond prin Intercapital Invest, banii aferenti subscrierilor se vireaza in contul RO37 OTPV 1120 0029 1242 RO01 deschis la OTP Bank Romania SA, titular Intercapital Invest SA. Dupa efectuarea platii, subscrierea se va efectua la unul din sediile Intercapital Invest. Subscrierea se poate realiza si prin sistemul de tranzactionare online al companiei, pentru toti clientii persoane fizice cu un cont Ktrade activ.

Informatii suplimentare despre fond si oferta publica a acestuia se gasesc in paginile urmatoare:

- Informatii suplimentare despre fond si functionarea sa
- Procedura de investitie in fond si informatii despre oferta
- Intrebari frecvente

De asemenea, va prezentam si urmatoarele documente utile:

- Prezentarea fondului OTP Green Energy
- Prospectul de Emisiune
- Raport de analiza
- Avizul CNVM de infiintare

Pentru importanta discutiilor legate de mediu si de energiile regenerabile, va invitam sa vizitati siteul Conferintei ONU Climate Change 2009, ce va avea loc la Copenhaga in 7-18 decembrie, www.cop15.dk.

Pentru informatii despre indicele care sta la baza fondului, vizitati siteul www.sgindex.com (din categoria Sustainable Investment din meniul din stanga alegeti indicele "Eur. Renewable Energy (ERIX)"; din lista selectati indicele "ERIX Price Return EUR").

Fondurile cu capital garantat reprezinta instrumente foarte populare pe toate pietele dezvoltate de capital. Prin OTP Green Energy oferim investitorilor posibilitatea unei investitii fara riscul pierderilor, dar cu un potential de castig important: energia regenerabila reprezinta una dintre principalele preocupari ale statelor in contextul actual, iar importanta sa va creste in viitor. Pentru intrebari suplimentare va invitam sa ne contactati la numerele de telefon 021 222 8731 sau 021 222 8744, sau la sediile Intercapital Invest. Va asteptam!

Inapoi