Acasa Intercapital lanseaza prin IPO fondul iFond Financial

Poti face mai multe cu banii tai

Intercapital lanseaza prin IPO fondul iFond Financial

22.07.2010

Intercapital Invest anunta lansarea ofertei publice initiale de constituire a fondului iFond Financial Romania, fond de investitii listat cu profil sectorial financiar.

Principalele avantaje, caracteristici si inovatii aduse de fond sunt urmatoarele:

  • Acces la actiunile Fondului Proprietatea pentru investitorii la bursa (prin plasamente reprezentand 50% din activ)

  • Investirea diferentei de 50% din activ intr-un portofoliu diversificat de emitenti listati din domeniul financiar

  • Fond infiintat prin oferta publica initiala derulata prin sistemele BVB si listat la bursa dupa inchiderea ofertei

  • Garantarea incheierii cu succes a ofertei fondului

  • iFond Financial Romania este un produs original al grupului Intercapital

Fondul este administrat de Intercapital Investment Management, divizia de administrare a Intercapital Invest, iar oferta fondului este primul IPO din Romania derulat in anul 2010. Oferta de constituire a fondului se deruleaza in perioada 22 iulie - 11 august.

Investitii: iFond Financial Romania ofera investitorilor acces la actiunile Fondului Proprietatea (FP), unul dintre cele mai importante proiecte de pe piata financiara a Romaniei, prin investitii de 50% din activ in actiuni FP (ulterior inregistrarii FP ca fond de tip AOPC la CNVM):


Diferenta pana la 100% din activul iFond Financial Romania este investita in emitenti din sectorul financiar: actiunile celor cinci Societati de Investitii Financiare (SIF), actiunile Bursei de Valori Bucuresti si ale Sibex, actiuni bancare tranzactionate pe piata de capital din Romania.

Caracteristici: Numarul de unitati de fond puse in vanzare in cadrul ofertei este de 10.000, fiecare unitate avand un pret de vanzare de 202 lei. In caz de suprasubscriere oferta poate fi majorata pana la 40.000 de unitati. Incheierea cu succes a ofertei este garantata de Intercapital Invest.

Subscriere: Unitatile de fond pot fi subscrise numai in perioada 22 iulie - 11 august 2010, prin Intercapital Invest, prin reteaua BRD si prin sistemul de tranzactionare online ktrade.

Pentru informatii suplimentare va invitam sa consultati:

Principalele argumente pentru investirea in oferta fondului:

  • Se spune ca orice criza aduce oportunitati. Astazi actiunile romanesti se tranzactioneaza cu un discount semnificativ, iar investitorii pot participa la cresterea pe termen lung a acestora, investind o parte din economiile disponibile in iFond Financial. Fondul Proprietatea este unul dintre cele mai importante proiecte din istoria pietei financiare romanesti, dar investitorii inca nu au acces rapid si flexibil la actiunile acestuia.

  • Riscul Fondului Proprietatea este echilibrat de un portofoliu diversificat de emitenti atractivi listati pe piata de capital: cele mai importante fonduri listate (cele 5 SIF), doua burse, unele dintre cele mai importante banci din Romania.

  • Incheierea cu succes a ofertei publice initiale a fondului este garantata de Intercapital Invest.

  • Ulterior incheierii ofertei fondul este listat la Bursa de Valori Bucuresti. Exista deja acordul prealabil al Bursei cu privire la listare.

  • iFond Financial Romania este un produs inovator in Romania lansat de Intercapital Invest, unul dintre cei mai dinamici intermediari de pe piata financiara din Romania.


Pentru informatii suplimentare va invitam sa ne contactati la numerele de telefon 021 222 8731, 021 222 8744, 021 222 8743. Va asteptam!

Inapoi