Acasa Intercapital Invest lanseaza prin IPO fondul iFond Gold

Poti face mai multe cu banii tai

Intercapital Invest lanseaza prin IPO fondul iFond Gold

09.11.2010

Intercapital Invest anunta lansarea unui nou produs inovator pentru investitori: iFond Gold, fond inchis de investitii listat la bursa cu profil sectorial pe domeniul aurului.
 


Principalele avantaje pe care fondul le ofera sunt urmatoarele:

 • Permite participarea investitorilor la performantele generate de cresterea cererii pentru aur si de dezvoltarea sectorului extractiei aurului, prin investitii in companii romanesti si internationale din domeniul exploatarii minereurilor aurifere

 • Acces la proiecte romanesti strategice din domeniul extractiei aurului, la care accesul direct al investitorilor romani este dificil: Rosia Montana si Certej

 • Fond infiintat prin oferta publica initiala derulata prin sistemele BVB si listat la bursa dupa incheierea ofertei

 • Garantarea incheierii cu succes a ofertei fondului

 • iFond Gold este un produs original al grupului Intercapital, lansat dupa succesul iFond Financial Romania din vara acestui an.

iFond Gold este administrat de Intercapital Investment Management, divizia de administrare a Intercapital Invest. Oferta de constituire a fondului se deruleaza in perioada 9 - 29 noiembrie.

Fundamentare: Aurul este unul dintre cele mai cautate active la nivel global, folosit in special pentru tezaurizarea valorii. In perioade de criza economica si financiara aurul este folosit ca un activ de refugiu pentru reducerea riscurilor investitiilor. De asemenea, in ultima perioada aurul a devenit un element important in domenii industriale si ale tehnicii de varf, ceea ce a dus la cresterea suplimentara a cererii.
 


Romania detine importante zacaminte de aur, existand proiecte de anvergura pentru exploatarea acestora care nu sunt accesibile in mod direct investitorilor romani.

Investitii: iFond Gold ofera investitorilor acces la proiecte romanesti si internationale importante din domeniul exploatarii aurului.
 Principalele investitii initiale vizate de fond sunt urmatoarele:

 • 40% din activul iFond Gold va fi plasat in actiunile companiei canadiene Gabriel Resources Ltd., listata la Toronto Stock Exchange (TSX). Gabriel Resources detine majoritar proiectul romanesc Rosia Montana, una dintre cele mai importante exploatari de aur din Europa, cu rezerve estimate de 314 tone aur si 1.480 tone argint.

  Proiectul este in faza de derulare a formalitatilor necesare implementarii si demararii extractiei, astfel incat potentialul important al acestuia urmeaza sa fie valorificat in viitor. Click aici pentru evolutia pretului.
   
 • 20% din activul fondului va fi plasat in actiunile companiei canadiene European Goldfields Ltd., listata la Toronto Stock Exchange si pe segmentul AIM al London Stock Exchange (LSE). Gabriel Resources detine majoritar proiectul romanesc Certej, cu rezerve estimate de 75 tone aur si 538 tone argint.

  Proiectul este in faza de derulare a formalitatilor necesare implementarii si demararii extractiei, astfel incat potentialul important al acestuia urmeaza sa fie valorificat in viitor. Click aici pentru evolutia pretului.
   
 • 40% din activul fondului va fi plasat in actiunile urmatoarelor companii:
   
  • New Gold Inc. listata la NYSE si TSX, cu exploatari in SUA, Mexic, Canada, Australia si Chile. Click aici pentru evolutia pretului
  • Novagold Resources Inc. listata la NYSE si TSX, cu exploatari in SUA. Click aici pentru evolutia pretului
  • Alamos Gold Inc. listata la TSX, cu exploatari in Mexic si Turcia. Click aici pentru evolutia pretului
  • Allied Nevada Gold Corp. listata la NYSE si TSX, cu exploatari in SUA. Click aici pentru evolutia pretului
  • Yamana Gold Inc. listata la NYSE, TSX si LSE, cu exploatari in Brazilia, Chile si Argentina. Click aici pentru evolutia pretului


Caracteristici Fond: Numarul de unitati de fond puse in vanzare in cadrul ofertei este de 10.000, fiecare unitate avand un pret de vanzare de 202 lei. In caz de suprasubscriere oferta poate fi majorata pana la 50.000 de unitati. Incheierea cu succes a ofertei este garantata de Intercapital Invest.

Subscriere: Unitatile de fond pot fi subscrise numai in perioada 9 - 29 noiembrie, prin Intercapital Invest, prin reteaua BRD - Groupe Societe Generale si prin sistemul de tranzactionare online Ktrade.

Pentru informatii suplimentare va invitam sa consultati:

Investeste in iFond Gold:

 • Aurul reprezinta un activ ideal pentru diversificarea unui portofolii de investitii, in special in perioade de criza.

 • Pretul aurului s-a apreciat continuu in ultimii ani, pe masura ce oferta de aur nu tine pasul cu cresterea cererii. Aceasta situatie a generat un interes deosebit pentru companiile din domeniul exploatarii aurului, precum si cresterea pretului actiunilor acestora (evolutia pretului companiilor vizate de iFond Gold este disponibila in prospectul de emisiune, paginile 42-55, sau in prezentarea fondului)

 • In Romania exista zacaminte importante de aur in cadrul unor proiecte de mare anvergura. Prin iFond Gold investitorii pot avea acces la aceste proiecte.

 • Incheierea cu succes a ofertei publice initiale a fondului este garantata de Intercapital Invest.

 • Ulterior incheierii ofertei, fondul se listeaza la la Bursa de Valori Bucuresti. Exista deja acordul prealabil al bursei cu privire la listare.

 • iFond Gold este un produs inovator romanesc lansat de grupul Intercapital, dupa succesul fondului iFond Financial Romania.
   


Pentru informatii suplimentare despre fond si procedura de subscriere va invitam sa ne contactati la numerele de telefon 021 222 8731, 021 222 8744, 021 222 8743. Va asteptam!

Inapoi