Acasa Servicii Investitii actiuni: cont broker

Poti face mai multe cu banii tai

Investitii actiuni: cont broker

E usor sa devii investitor - brokerii nostri te asteapta!

In aceasta pagina gasesti informatii despre deschiderea unui cont asistat de broker pentru investitii in actiuni la bursa. Deschiderea unui cont de investitii asistat de broker inseamna ca ai permanent la dispozitie unul din brokerii nostri, cu care te poti consulta pentru intrebari, sfaturi, opinii si recomandari. E mult mai simplu decat crezi!

Deschiderea contului

Pentru deschiderea unui cont de investitii asistat de broker te asteptam la sediul nostru din Bucuresti, Bd. Aviatorilor nr. 33, Etaj 1, Sector 1 (detalii in sectiunea Contact). Documentele necesare pentru clientii individuali sunt:

  • actul de identitate
  • extras de cont bancar semnat de catre banca pentru contul in care se doreste efectuarea platilor viitoare
  • document de evidenta a locului de rezidenta (ex: factura de utilitati, permis de conducere etc.)

Pentru clientii persoane juridice documentele necesare sunt actele firmei (act constitutiv, certificat de inregistrare la registrul comertului, certificat constatator eliberat de registrul comertului), hotararea administratorului/lor privind deschiderea contului si persoanele autorizate sa efectueze operatiuni pe contul de investitii (in original), copii dupa documentele de identitate ale persoanelor imputernicite sa efectueze operatiuni pe cont semnate si datate de catre titulari cu specificarea mentiunii „Conform cu originalul” si extras de cont bancar in original semnat de catre banca pentru contul in care se doreste efectuarea platilor viitoare.

Banii necesari cumpararii de actiuni pot fi depusi in numerar la sediu sau virati intr-unul dintre conturile bancare ale Intercapital Invest, ce vor fi furnizate ulterior deschiderii contului de investitii.

Important: Prima alimentare a contului de investitii se va efectua prin virament bancar, din contul bancar personal declarat in cererea de deschidere cont, in oricare dintre conturile bancare ale Intercapital Invest ce vor fi furnizate ulterior deschiderii contului de investitii.

Retragerile de disponibilitati banesti se vor efectua in contul bancar personal declarat in documentatia contului de investitii si pentru care ati depus un extras de cont bancar in original.

Codul fiscal al Intercapital Invest este RO7631041 iar pe ordinul de plata va rugam sa mentionati textul "Alimentare cont" si Codul Numeric Personal din buletin (Codul Unic pentru firme).

De asemenea, poti transfera bani si in conturile noastre de clienti deschise la BCR, ING Bank, Raiffeisen Bank si BRD folosind sabloanele predefinite in sistemele de online banking ale celor trei banci. Detalii complete aici

La sediu vei primi toate explicatiile necesare cu privire la modul de lucru. De asemenea, ca investitor ai acces la sistemul nostru de analiza si evaluare a instrumentelor financiare, Intercapital Start.

Mod de Lucru

Dupa deschiderea unui cont vei lucra cu unul din brokerii nostri, cu care vei tine legatura la sediu, prin posta, telefon, fax sau email pentru cumpararea si vanzarea de actiuni. Procedura este foarte simpla si usor de inteles, nu necesita mult timp si nici experienta in domeniu. Iti vom transmite la cerere si in mod regulat confirmari si extrase de cont pentru tranzactiile efectuate.

Daca nu ai mai investit niciodata la bursa te invitam sa vizitezi siteul nostru de educatie financiara, www.kmarket.ro. In sectiunea Documentare si Analiza a siteului kmarket gasesti ghiduri explicative despre investitii si piata de capital. Daca esti investitor profesionist, te invitam sa descoperi resursele pe care ti le punem la dispozitie. 

Comisioane si proceduri

Avem o structura de costuri clara si eficienta. Comisioanele practicate de noi se calculeaza procentual la valoarea tranzactiilor si se stabilesc in functie de suma initiala depusa in cont:

Sub 100.000 RON 0,95%
100.000 - 300.000 RON 0,85%
300.000 - 500.000 RON 0,75%
Peste 500.000 Negociabil

Pentru intermedierea tranzactiilor cu obligatiuni se percepe un comision unic de 0,05%, indiferent de valoarea tranzactiei.Structura completa de comisioane este disponibila in contractul de investitii. 

Procentul de comision se poate modifica dupa trei luni de la deschiderea contului (sau de la ultima modificare), pe baza rulajului mediu lunar din ultimele trei luni conform valorilor din tabelul de mai sus (tranzactiile intraday carora li se aplica un comision redus de tranzactionare nu se iau in calculul rulajului pentru modificarea comisionului). Pentru a beneficia de modificare te rugam sa iei legatura cu brokerul tau.

Pentru tranzactii intra-day cu actiuni (tranzactii de cumparare si vanzare de volum egal cu actiunile aceluiasi emitent, derulate pe parcursul unei zile) a caror valoare depaseste 20.000 RON/zi, comisionul este de 0,25%.

Comisioanele institutiilor pietei de capital (ASF, BVB, Depozitarul Central, etc) sunt incluse in comisionul tau de client si nu se adauga la acesta. Nu percepem costuri suplimentare de deschidere de cont, administrare, consultanta, virament sau retragere de numerar. Oferim toate analizele, datele, informatiile si recomandarile necesare pentru ca investitiile tale sa fie conform cu obiectivele pe care ti le-ai stabilit.

In cazul in care lucrezi deja cu o alta firma de brokeraj, procedura de transfer al contului la noi este foarte simpla: este suficient sa adresezi o cerere de transfer firmei cu care lucrezi acum. Intercapital Invest nu percepe niciun cost legat de transfer.

Formularele necesare pentru deschiderea unui cont de investitii sunt disponibile aici. Investitia minima pentru deschiderea unui cont de investitii asistat de broker este de 10.000 de lei.

Pentru informatii suplimentare despre cumpararea si vanzarea de actiuni te invitam sa ne contactezi la office@intercapital.ro, 021 222 8731 sau 021 222 8744, sau sediul nostru.

Esti foarte aproape de a deveni investitor. Te asteptam!