Acasa Investitii externe Alte instrumente

Poti face mai multe cu banii tai

Alte instrumente

Alaturi de Actiuni si CFD, Saxo Bank iti pune la dispozitie prin platformele de tranzactionare si alte instrumente de tranzactionare pentru a raspunde nevoilor tare de diversificare. In functie de profilul tau de risc si de nevoile de investitii poti opta pentru urmatoarele instrumente:

Futures

Prin intermediul platformei de tranzactionare vei putea avea acces la o gama foarte extinsa de produse, de la metale sau petrol la perechi valutare, marfuri agricole, obligatiuni sau indici tranzactionate pe cele mai importante piete futures internationale, incluzand CME Group, Eurex si Euronext. Instrumentele Futures iti permit sa faci atat speculatii cat si hedging pentru pozitiile deschise pe activele suport.

ETF, ETC si Fonduri Online

Platforma Saxo Bank iti permite accesul la o gama extinsa de ETF-uri (Exchange Traded Funds) si ETC-uri (Exchange Traded Commodities), oferindu-ti o cale flexibila si putin costisitoare de acces la pietele de actiuni si marfuri. ETF-urile sunt fonduri deschise administrate pasiv si tranzactionate pe burse in acelasi fel ca actiunile. Popularitatea lor este in crestere in randul investitorilor internationali deoarece permit, cu o investitie redusa, obtinerea diversificarii oferita de fondurile mutuale. Obiectivul unui ETF este acela de a replica performanta indicelui sau benchmark-ului urmarit.

Contracte de optiuni

Tranzactionarea optiunilor reprezinta o alternativa la produsele clasice de investirii si se adreseaza in special investitorilor avand cunostiinte financiare ridicate, care doresc sa beneficieze de un mod avansat de tranzactionare. Folosite individual sau in scheme complexe de tranzactionare, optiunile disponibile pe platformele Saxo Bank permit acces la marfuri, dobanzi, valute obligatiuni si principalii indici bursieri globali.

Obligatiuni

Un portofolliu diversificat de investitii contine in mod necesar si o parte de instrumente cu venit fix. Ai acces la o gama extinsa de obligatiuni suverane, obligatiuni corporatiste si titluri de stat, denominate in dolari, euro sau lire sterline. Tranzactia minima acceptata pentru obligatiuni este de 50.000 euro. Obligatiunile pot fi folosite drept marja pentru tranzactionarea produselor derivate prin Saxo Bank. Plata cupoanelor se face direct in contul de investitii dupa deducerea taxelor.

Cum pot sa investesc?

Tranzactionarea acestor instrumente poate fi realizata prin intermediul Saxo Bank. Intercapital Invest este Introducing Broker pentru Saxo Bank. Mai multe detalii cu privire la pasii de urmat pentru deschiderea contului pot fi studiati aici.