Acasa Finantare Istoric tranzactii notabile

Poti face mai multe cu banii tai

Istoric tranzactii notabile

Intercapital Invest a coordonat sau a participat la numeroase listari si oferte publice de vanzare, incluzand cea oferta de obligatiuni a Bancii Mondiale in RON, ofertele publice initiale ale Transgaz si Romgaz, si listarea Bursei de Valori Bucuresti pe propria piata reglementata.

Cele mai importante oferte si listari realizate de noi sunt prezentate in continuare. Apasati pe fiecare oferta/listare pentru o descriere sumara a tranzactiei:

BANCA MONDIALA
RON 525, 000, 000

oferta publica de vanzare obligatiuni

SEP 2006

Oferta Publica de Vanzare de Obligatiuni a Bancii Mondiale (2006)

In septembrie 2006 Intercapital Invest a intermediat oferta publica de vanzare de obligatiuni a Bancii Internationale pentru reconstructie si Dezvoltare (Banca Mondiala) pe piata locala, in lei. Valoarea totala a ofertei a fost de 525.000.000 lei, obligatiunile avand o maturitate de 3 ani si o rata fixa a dobanzii de 6,50%/an. Intercapital Invest a fost intermediarul unic al ofertei.

Numarul de obligatiuni oferite a fost de 525.000, la o valoare nominala de 1.000,00 lei/obligatiune.

Oferta Bancii Mondiale s-a bucurat de un real succes in randul unui spectru diversificat de investitori. Emisiunea a fost suprasubscrisa cu 21% si plasata in proportie de 77% in randul investitorilor autohtoni, restul de 23% revenind investitorilor straini. Aproximativ 55% din obligatiuni au fost cumparate de corporatii, 35% de banci si 10% de catre companii de asigurari, fonduri de pensii si societati de administrare a investitiilor.

Oferta a reprezentat cea mai mare emisiune publica de obligatiuni din Romania si prima emisiune a unei institutii financiare internationale in tara noastra. Intercapital Invest a intermediat si listarea la BVB a emisiunii de obligatiuni, aceasta reprezentand prima listare internationala la Bursa de Valori Bucuresti.

Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD sau Banca Mondiala) este o organizatie internationala infiintata in 1945 si detinuta de statele membre. Principalul scop al BIRD este reducerea saraciei prin promovarea dezvoltatii economice durabile. Acest scop este urmarit in primul rand prin acordarea de imprumuturi, garantii si asistenta tehnica in legatura cu programe si proiecte de investitii si politici de dezvoltare in statele sale membre in curs de dezvoltare.

TRANSGAZ
 
RON 225.963.537

Oferta publica initiala

DEC 2007

IPO Transgaz

Oferta Publica Initiala a Transgaz a reprezentat cel mai mare IPO din Romania, valoarea subscrierilor reprezentand un record pentru piata de capital din Romania - 6,3 miliarde lei, sau 1,8 miliarde euro (oferta a fost suprasubscrisa de peste 25 de ori).

Oferta a fost structurata in doua transe:

  • In transa subscrierilor mari (peste 500.000 lei/subscriere) au fost subscrise 27.536.346 actiuni fata de 706.430 actiuni oferite. Aceasta transa a fost subscrisa de 39 de ori, iar numarul de ordine de cumparare de actiuni a fost 496
  • In transa subscrierilor mici (sub 500.000 lei/subscriere) au fost subscrise 5.334.812 actiuni fata de 470.954 actiuni oferite. Aceasta transa a fost subscrisa de peste 11 ori, iar numarul de ordine de cumparare de actiuni a fost 11.593.

Intercapital Invest a participat in cadrul ofertei in calitate de membru al grupului de distributie. Oferta s-a distribuit numai prin Raiffeisen Capital & Investment, Intercapital Invest si Raiffeisen Bank.

Prin Intercapital Invest s-au inregistrat 2.260 de subscrieri in IPO, cu o valoare totala de 443 milioane EUR. Printre investitorii care au subscris prin Intercapital Invest s-au numarat 29 de fonduri de investitii, 6 banci si 34 de alte tipuri de institutii financiare (asiguratori, societati de administrare a investitiilor, societati de brokeraj).

Pe langa acestea, un numar de 30 de societati de servicii de investitii financiare au reprezentat clientii proprii subscriind prin Intercapital Invest.

SNTGN Transgaz SA este operatorul national de transport al gazelor naturale din Romania, listat la Bursa de Valori Bucuresti in urma inchiderii cu succes a IPO.

 

Policolor
 
RON 197.000.000

Tranzactii, oferta de cumparare si squeeze-out

2008-2009

Policolor

In 2008 Intercapital Invest a intermediat una dintre cele mai importante proceduri de delistare de la Bursa de Valori Bucuresti, avand ca obiect actiunile Policolor SA. Policolor este unul dintre cei mai mari producatori romani de lacuri si vopsele, cu o experienta de peste 40 de ani pe piata de profil.

Procedura de delistare a inclus intermedierea de catre Intercapital Invest a unor tranzactii de valoare mare pe piata secundara (inclusiv cea mai mare tranzactie incheiata la BVB in anul 2008), a unei oferte publice de cumparare si a procedurii obligatorii de retragere a actionarilor (squeeze-out).

Astfel, in iunie 2008 Intercapital invest a Intermediat transferul a 33,32% din actiunile Policolor in valoare de 183,2 milioane lei. In septembrie-octombrie 2008 compania a intermediat oferta publica de cumparare de actiuni Policolor pentru 3,2 milioane actiuni.

La momentul delistarii Policolor era al 12-lea cel mai mare emitent listat pe piata reglementata a Bursei de Valori Bucuresti dupa valoarea capitalizarii. Printre operatiunile de anvergura intermediate de Intercapital Invest se numara si delistarea Eurom bank de pe piata Rasdaq (operatiune ce a inclus, de asaemenea, o procedura de retragere obligatorie a actionarilor/squeeze out), conditie precedenta pentru preluarea bancii de catre Bank Leumi Israel.

BURSA DE VALORI BUCURESTI
 
 

Admitere la tranzactionare

IUN 2010

BVB

Admiterea la Tranzactionare a Bursei de Valori Bucuresti (2010)

Intermedierea procedurii auto-listarii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) pe propria piata reglementata de tranzactionare, derulata in 2010, reprezinta unul dintre cele mai vizibile proiecte ale Intercapital Invest.

Listarea s-a realizat pe baza unui prospect de admitere la tranzactionare (fara derularea unei oferte publice initiale). Aceasta a beneficiat de un site dedicat, in care investitorii sa poata gasi toate informatiile necesare luarii unei decizii de investitie.

Alegerea Intercapital Invest drept intermediar unic pentru auto-listarea Bursei de Valori Bucuresti, una dintre cele mai vizibile listari de pe piata de capital locala, reprezinta o recunoastere a experientei si istoricului companiei in ceea ce priveste intermedierea ofertelor publice si a procedurilor de admitere la tranzactionare.

Bursa de Valori Bucuresti si-a inceput activitatea in anul 1995, oferind initial numai posibilitatea tranzactionarii de actiuni; in timp au fost introduse si tranzactiile cu obligatiuni, drepturi de preferinta, unitati de fond, titluri de stat, produse structurate si contracte futures.

Intercapital Invest si Bursa de Valori Bucuresti colaboreaza strans inca de la infiintare si au lucrat impreuna la nenumarate proiecte. De asemenea, Intercapital Invest a fost intermediarul care a efectuat, printre altele, primele tranzactii cu instrumente derivate si primele tranzactii cu obligatiuni la BVB, si a intermediat oferta primului fond infiintat printr-un IPO si listarea primului produs structurat din Romania.

 

iFOND FINANCIAL ROMANIA
 
RON 8.080.000

Oferta Publica Initiala

AUG 2010

iFond Financial Romania

Oferta Publica Initiala iFond Financial Romania (2010)

iFond Financial Romania (IFR) este un fond administrat de divizia de administrare de active a Intercapital Invest, Intercapital Investment Management, iar oferta publica initiala a fondului s-a derulat in iulie-august 2010. Intercapital Invest a fost intermediar unic al ofertei.

Oferta a fost subscrisa de peste patru ori (rata de subscriere: 404,5%), aceasta fiind una dintre cele mai bune performante intr-o oferta publica de vanzare pe piata de capital din Romania. Numarul total de unitati de fond subscrise in oferta a fost de 40.447, fata de un numar de 10.000 de unitati de fond emise initial.

Ulterior inchiderii cu succes a ofertei, Intercapital Invest a intermediat si procedura de admitere la tranzactionare a fondului pe piata reglementata a Bursei de Valori Bucuresti.

Fondul are un profil de investitii sectorial, plasamentele realizandu-se exclusiv in emitenti din domeniul serviciilor bancare si financiare. La momentul lansarii, IFR a oferit pentru prima data investitorilor la BVB posibilitatea investitiei (indirecte) in actiuni ale Fondului Proprietatea, anterior propriei listari a acestuia din urma la BVB.

IFR este primul fond inchis de investitii cu profil sectorial financiar de pe piata de capital romaneasca. Alegerea sectorului financiar-bancar are la baza ponderea ridicata a acestui sector in totalul tranzactiilor cu actiuni inregistrate pe piata reglementata a BVB (peste 50%).

De asemenea, Intercapital Invest a intermediat si oferta publica initiala a fondului iFond Gold, administrat tot de Intercapital Invstment Management.

 

Oferta Publica Initiala iFond Gold (2010)

iFond Gold (IFG) este administrat tot de divizia de administrare de active a Intercapital Invest, Intercapital Investment Management, iar oferta publica initiala a fondului s-a derulat in noiembrie 2010. Intercapital Invest a fost intermediar manager al ofertei.

IFG este primul fond sectorial romanesc care permite investitorilor participarea la performantele aurului, prin investitia in companii din sectorul exploatarii si extractiei aurului. Romania detine importante zacaminte de aur, existand proiecte de anvergura pentru exploatarea acestora, care nu sunt accesibile in mod direct investitorilor romani.

Oferta publica initiala IFG s-a incheiat cu sucees, cu un grad de subscriere de 200,6% din valoarea initiala a ofertei. Numarul total de unitati de fond subscrise in oferta a fost de 20.056, fata de numarul de unitati de fond oferite initial de 10.000.

Ofertele publice initiale ale fondurilor OTP WiseRO (iulie 2009), OTP Green Energy (decembrie 2009), iFond Financial Romania (august 2010) si iFond Gold (noiembrie 2010), toate intermediate de Intercapital Invest, au fost singurele IPO incheiate cu succes in Romania in perioada 2009-2012.


New Europe Property Investments PLC
 

Admitere la
tranzactionare
 

iun 2011

New Europe Property Investments plc - admitere la tranzactionare (2011), listare drepturi (2011) si plasament privat (2012)

In 2011 Intercapital Invest impreuna cu Banca Comerciala Romana au intermediat listarea companiei de investitii imobiliare New Europe Property Investments Plc (NEPI) pe piata reglementata a Bursei de Valori Bucuresti. La momentul listarii la BVB, compania se tranzactiona si pe piata principala (Main Board) a Johannesburg Stock Exchange si pe segmentul AIM al London Stock Exchange. Listarea s-a facut pe baza unui prospect de admitere la tranzactionare, fara o oferta publica initiala.

NEPI a fost infiintata in 2007 in Isle of Man si investeste preponderent in spatii de retail, precum si in spatii de birouri si industriale.

Cu o capitalizare de 300 milioane euro, NEPI a devenit in momentul listarii al zecelea cel mai mai mare emitent listat pe piata reglementata a BVB, prima companie specializata in investitii imobiliare listata la BVB si al doilea emitent international de actiuni listat in Romania.

In octombrie 2011, NEPI a lansat o majorare de capital social insotita de drepturi de preferinta tranzactionate la Johannesburg Stock Exchange si la Bursa de Valori Bucuresti. Intercapital Invest a fost intermediar unic al listarii drepturilor la BVB si consultant al emitentului cu privire la procedurile si legislatia din Romania aplicabile majorarii de capital.

In cadrul majorarii, NEPi a oferit pe pietele din Africa de Sud, Anglia si Romania un numar de 14.285.714 actiuni. Majorarea a fost suprasubscrisa cu 48%, numarul total de actiuni subscrise fiind de 21.113.282. In urma incheierii cu succes a majorarii de capital, NEPI a atras fonduri totale de 40 de milioane de euro.

In aprilie 2012 Intercapital Invest a fost intermediar unic pentru piata din Romania al unui plasament privat de actiuni NEPI derulat in Isle of Man si Romania. Oferta a fost suprasubscrisa, toate cele 1,6 milioane de actiuni oferite fiind alocate (inclusiv clauza de majorare a ofertei).

 

ELECTROMAGNETICA
 
 

Admitere la tranzactionare la cota BVB prin transfer de pe Rasdaq

NOV 2011

Electromagnetica

Admiterea la tranzactionare a Electromagnetica pe piata reglementata a BVB (2011)

In 2011 Intercapital Invest a intermediat listarea companiei Electromagnetica SA la cota BVB, prin transfer de pe piata Rasdaq. Aceasta a reprezentat una dintre cele mai importante operatiuni de transfer de acest fel din istoria pietei de capital locale.

Inainte de transfer compania ocupa locul 3 in topul lichiditatii pe Rasdaq in functie de numarul de tranzactii inregistrate in ultimele 12 luni si locul 5 in functie de valoarea tranzactiilor pe aceeasi perioada.

Transferul s-a realizat pe baza unui prospect de admitere la tranzactionare, fara o oferta publica initiala.

Activitatea Electromagnetica include productia de energie electrica din surse regenerabile de energie si furnizarea de energie; productia de echipamente destinate pietei de distributie si masurare a energiei electrice, echipamente electrice pentru siguranta circulatiei feroviare, subansanble auto; inchiriere spatii imobiliare proprii.

TRANSELECTRICA
 
RON 164.723.166

Oferta publica secundara

MAR 2012

Transelectrica

Oferta Publica Secundara de Vanzare CNTEE Transelectrica (2012)

Oferta publica secundara de vanzare a 15% din actiunile Transelectrica, derulata in luna martie 2012, a reprezentat un pas important in programul de privatizare prin Bursa anuntat de Guvernul Romaniei. Aceasta a fost prima oferta publica de vanzare de actiuni derulata de statul roman dupa 2007.

In cadrul ofertei Intercapital Invest a avut rolul de co-intermediar (membru al sindicatului de intermediere), alaturi de Banca Comerciala Romana si Swiss Capital.

Oferta s-a incheiat cu subscrierea a 158,83% din actiunile oferite spre vanzare (17.464.106 actiuni subscrise fata de 10.995.472 actiuni oferite), distributia acesteia facundu-se inclusiv online, pentru clientii Ktrade.ro.

Prospectul preliminar a fost facut public cu mai mult de o luna inaintea inceperii perioadei de subscriere, pentru ca investitorii sa aiba suficient timp la dispozitie sa cunoasca in detaliu elementele pentru luarea deciziei de investitie.

Oferta a fost impartita in doua transe:

  • in transa investitorilor mari s-au subscris 14.393.929 actiuni fata de 9.895.925 actiuni oferite (nivel de subscriere de 145,45%); numarul de ordine de subscriere in aceasta transa a fost de 122
  • in transa investitorilor mici s-au subscris 3.070.177 actiuni fata de 1.099.547 actiuni oferite (nivel de subscriere de 279,22%); numarul de ordine de subscriere in aceasta transa a fost de 1.330.

Succesul acestei oferte a reprezentat o dovada a potentialului de finantare al pietei de capital din Romania, chiar si in conditii de piata nefavorabile.

CNTEE Transelectrica SA este o companie strategica pentru economia Romaniei, fiind compania nationala de transport al energiei electrice din Romania si administratorul Sistemului Energetic National. Actiunile Transelectrica sunt listate la Categoria I a pietei reglementate a Bursei de Valori Bucuresti.

ROMGAZ
 
RON 1.734.000.000

Oferta publica initiala

OCT 2013

Romgaz

Operatiune: Oferta Publica Initiala
Tip IPO: Oferta publica initiala de vanzare de actiuni si GDR-uri, urmata de listarea actiunilor la BVB si a GDR-urilor la London Stock Exchange
Emitent: SNGN Romgaz
Rol Intercapital Invest: membru grup de distributie
Valoare (RON): 1.734.000.000
Data: Octombrie 2013
Note: Cea mai mare oferta publica de vanzare de actiuni desfasurata in Romania

ARCELORMITTAL TUBULAR PRODUCTS IASI
 
RON 81.552.739

Majorare de capital

APR 2014

ArcelorMittal

Operatiune: Majorare de capital social
Tip operatiune: Intermediere majorare de capital social cu numerar
Emitent: ArcelorMittal Tubular Products Iasi
Rol Intercapital Invest: intermediar unic
Data: Aprilie 2014

UZINELE SODICE GOVORA
 
RON 30.000.000

Majorare de capital social

OCT 2014

Majorare capital Govora

Operatiune: Majorare de capital social
Tip operatiune: Intermediere majorare de capital social cu numerar, in doua etape
Emitent: Uzinele Sodice Govora
Rol Intercapital Invest: Intermediar unic
Valoare majorare de capital (RON): 37.783.090
Data: Octombrie - Noiembrie 2014
 

Banca Carpatica
RON 44.800.886

 

Tranzactii si oferta de preluare

2016

Tranzactii si oferta publica de preluare

Operatiune: Tranzactii pe piata secundara si oferta publica de preluare de actiuni
Emitent: Banca Comerciala Carpatica SA
Rol Intercapital Invest: intermediar unic
Valoare (RON): 44.800.886
Data: 2016

ASCENDIA SA
 
RON 1.245.830

Plasament privat si listare pe piata AeRO

Iul 2016

Plasament privat si listare pe AeRO

Operatiune: Finantare prin plasament privat urmata de admitere la tranzactionare pe piata AeRO
Emitent: Ascendia SA
Rol Intercapital Invest: intermediar unic
Valoare (RON): 1.245.830
Data: Iul 2016
Listare: Piata AeRO administrata de BVB

Alte operatiuni intermediate de noi - apasati pe fiecare oferta/listare pentru parametrii acesteia:

INTERNATIONAL LEASING
RON  1.500.000

Oferta Publica de Vanzare de Obligatiuni

Mar 2002
TBI LEASING
 
RON 2.450.000

Oferta Publica Vanzare Obligatiuni

AUG 2003
Hexol Lubricants
RON 1.301.000

Oferta Publica Vanzare Obligatiuni

Mai 2005
INTERNATIONAL LEASING
 

Oferta publica de vanzare obligatiuni

DEC 2005
Estima Finance

 

RON 15, 870,000

 

Oferta Privata de Vanzare de Obligatiuni

Dec 2005
Eurom Bank SA
RON  6.220.000

Oferta publica de cumparare de actiuni si squeeze-out

2006
OTP WISERO
 
 
RON 8.947.800

Oferta Publica Initiala

IUL 2009
OTP Green Energy
 
 
RON 8.803.766

Oferta Publica Initiala

DEC 2009
iFOND GOLD
 
RON 4.051.312

Oferta Publica Initiala

NOV 2010
ARTEGO
 

Admitere la tranzactionare la cota BVB prin transfer de pe Rasdaq

NOV 2011
NEW EUROPE PROPERTY INVESTMENTS PLC
EUR 40.000.000

Majorare de capital, tranzactionare drepturi

NOI 2011
NEW EUROPE PROPERTY INVESTMENTS PLC
RON 22.384.000

Plasament privat

APR 2012
NEW EUROPE PROPERTY INVESTMENTS PLC
EUR 50.000.000

Majorare de capital, tranzactionare drepturi

OCT 2012
UZINELE SODICE GOVORA
 
RON 37.783.090

Plasament privat

MAI 2013
NEW EUROPE PROPERTY INVESTMENTS PLC
EUR 100.000.000

Majorare de capital, tranzactionare drepturi

AUG 2013
ALUM TULCEA
 

Listare pe piata AeRO a BVB prin transfer de pe piata Rasdaq

MAI 2015
UPET TARGOVISTE
 

Listare pe piata AeRO a BVB prin transfer de pe piata Rasdaq

IUN 2015
MOBEST
 
 

Listare pe piata AeRO a BVB prin transfer de pe piata Rasdaq

IUN 2015
BTT BUCURESTI
 

Listare pe piata AeRO a BVB prin transfer de pe piata Rasdaq

IUL 2015
ATELIERELE CFR GRIVITA BUCURESTI
 
 

Listare pe piata AeRO a BVB prin transfer de pe piata Rasdaq

IUL 2015
ELECTROPRECIZIA
 

Listare pe piata AeRO a BVB prin transfer de pe piata Rasdaq

IUL 2015
BITTNET SYSTEMS SA
 
RON 780.915

Majorare capital si tranzactionare drepturi

Feb 2017
INTERNATIONAL LEASING
RON  1.500.000

Oferta Publica de Vanzare de Obligatiuni

Mar 2002

Oferta Publica de Vanzare de Obligatiuni - International Leasing SA

Operatiune: Oferta Publica de Vanzare de Obligatiuni
Emitent: International Leasing SA
Rol Intercapital Invest: manager sindicat intermediere
Valoare (RON): 1.500.000
Rata dobanda: 42%/an (fixa)
Maturitate: 2 ani
Data: Mar 2002

TBI LEASING
 
RON 2.450.000

Oferta Publica Vanzare Obligatiuni

AUG 2003

TBI Leasing

Operatiune: Oferta Publica de Vanzare de Obligatiuni
Emitent: TBI Leasing SA
Rol Intercapital Invest: intermediar unic
Valoare (RON): 2.450.000
Rata dobanda: 6,5%/an la EUR (fixa)
Maturitate: 3 ani
Data: Aug 2003
Note: emitentul face parte din grupul olandez TBIH Financial Service Group

Hexol Lubricants
RON 1.301.000

Oferta Publica Vanzare Obligatiuni

Mai 2005

Hexol

Operatiune: Oferta Publica de Vanzare de Obligatiuni
Emitent: Hexol Lubricants SA
Rol Intercapital Invest: intermediar unic
Valoare (RON): 1.301.000
Rata dobanda: (BUBID6M+BUBOR6M)/2 + 2,5%/an
Maturitate: 2 ani
Data: Mai 2005

INTERNATIONAL LEASING
 

Oferta publica de vanzare obligatiuni

DEC 2005

International Leasing

Operatiune: Oferta Publica de Vanzare de Obligatiuni
Emitent: International Leasing SA
Rol Intercapital Invest: manager sindicat intermediere
Valoare (RON): 4.800.000
Data: Dec 2005
Rata dobanda: BUBOR6M +2,25%/an
Note: Suprascrisa de aproape 4 ori. Printre investitori s-au numarat doua banci, zece fonduri de investitii si un asigurator

Estima Finance

 

RON 15, 870,000

 

Oferta Privata de Vanzare de Obligatiuni

Dec 2005

Estima

Operatiune: Oferta de vanzare de obligatiuni adresata investitorilor calificati
Emitent: Estima Finance SA
Rol Intercapital Invest: intermediar unic
Valoare (RON): 15.870.000
Data: Dec 2005
Rata dobanda: BUBOR6M+1,75%/an
Maturitate: 4 ani
Note: emitentul face parte din grupul de firme GE Money. Printre investitori s-au numarat doua banci, 13 fonduri de investitii si doi asiguratori.

Eurom Bank SA
RON  6.220.000

Oferta publica de cumparare de actiuni si squeeze-out

2006

Eurom Bank

Operatiune: Oferta publica de cumparare de actiuni si procedura de squeeze-out in vederea delistarii.
Client: Eurom Bank SA
Rol Intercapital Invest: intermediar unic
Valoare total proiect (RON): 6.220.000
Perioada: 2006
Note: Ulterior delistarii banca a fost preluata de Bank Leumi Israel, schimbandu-si numele in mod corespunzator.

OTP WISERO
 
 
RON 8.947.800

Oferta Publica Initiala

IUL 2009

OTP Wisero

Operatiune: Oferta Publica Initiala a unui fond
Tip IPO: oferta primara
Emitent: Fondul cu capital garantat OTP WiseRO
Rol Intercapital Invest: intermediar si distribuitor
Valoare (RON): 8.947.800
Data: Iul 2009
Note: Primul fond infiintat utilizand sistemele Bursei de Valori Bucuresti

OTP Green Energy
 
 
RON 8.803.766

Oferta Publica Initiala

DEC 2009

OTP Green

Operatiune: Oferta Publica Initiala a unui fond
Tip IPO: oferta primara
Emitent: Fondul cu capital garantat OTP Green  Energy
Rol Intercapital Invest: intermediar si distribuitor
Valoare (RON): 8.803.766
Data: Dec 2009
Note: Primul IPO distribuit si prin internet. Ofertele WiseRO si Green Energy au fost singurele IPO-uri din Romania in 2009

iFOND GOLD
 
RON 4.051.312

Oferta Publica Initiala

NOV 2010

iFond Gold

Oferta Publica Initiala iFond Financial Romania (2010)

iFond Financial Romania (IFR) este un fond administrat de divizia de administrare de active a Intercapital Invest, Intercapital Investment Management, iar oferta publica initiala a fondului s-a derulat in iulie-august 2010. Intercapital Invest a fost intermediar unic al ofertei.

Oferta a fost subscrisa de peste patru ori (rata de subscriere: 404,5%), aceasta fiind una dintre cele mai bune performante intr-o oferta publica de vanzare pe piata de capital din Romania. Numarul total de unitati de fond subscrise in oferta a fost de 40.447, fata de un numar de 10.000 de unitati de fond emise initial.

Ulterior inchiderii cu succes a ofertei, Intercapital Invest a intermediat si procedura de admitere la tranzactionare a fondului pe piata reglementata a Bursei de Valori Bucuresti.

Fondul are un profil de investitii sectorial, plasamentele realizandu-se exclusiv in emitenti din domeniul serviciilor bancare si financiare. La momentul lansarii, IFR a oferit pentru prima data investitorilor la BVB posibilitatea investitiei (indirecte) in actiuni ale Fondului Proprietatea, anterior propriei listari a acestuia din urma la BVB.

IFR este primul fond inchis de investitii cu profil sectorial financiar de pe piata de capital romaneasca. Alegerea sectorului financiar-bancar are la baza ponderea ridicata a acestui sector in totalul tranzactiilor cu actiuni inregistrate pe piata reglementata a BVB (peste 50%).

De asemenea, Intercapital Invest a intermediat si oferta publica initiala a fondului iFond Gold, administrat tot de Intercapital Invstment Management.

 

Oferta Publica Initiala iFond Gold (2010)

iFond Gold (IFG) este administrat tot de divizia de administrare de active a Intercapital Invest, Intercapital Investment Management, iar oferta publica initiala a fondului s-a derulat in noiembrie 2010. Intercapital Invest a fost intermediar manager al ofertei.

IFG este primul fond sectorial romanesc care permite investitorilor participarea la performantele aurului, prin investitia in companii din sectorul exploatarii si extractiei aurului. Romania detine importante zacaminte de aur, existand proiecte de anvergura pentru exploatarea acestora, care nu sunt accesibile in mod direct investitorilor romani.

Oferta publica initiala IFG s-a incheiat cu sucees, cu un grad de subscriere de 200,6% din valoarea initiala a ofertei. Numarul total de unitati de fond subscrise in oferta a fost de 20.056, fata de numarul de unitati de fond oferite initial de 10.000.

Ofertele publice initiale ale fondurilor OTP WiseRO (iulie 2009), OTP Green Energy (decembrie 2009), iFond Financial Romania (august 2010) si iFond Gold (noiembrie 2010), toate intermediate de Intercapital Invest, au fost singurele IPO incheiate cu succes in Romania in perioada 2009-2012.

ARTEGO
 

Admitere la tranzactionare la cota BVB prin transfer de pe Rasdaq

NOV 2011

Artego

Operatiune: Admitere la tranzactionare
Tip Listare: listare pe piata reglementata a BVB prin transfer de pe Rasdaq, pe baza unui prospect de admitere la tranzactionare (fara IPO)
Emitent: Artego Tg. Jiu
Rol Intercapital Invest: intermediar unic
Data: Noiembrie 2011

NEW EUROPE PROPERTY INVESTMENTS PLC
EUR 40.000.000

Majorare de capital, tranzactionare drepturi

NOI 2011

NEPI majorare 1

Operatiune: Majorare de capital social insotita de tranzactionarea drepturilor de preferinta
Tip Operatiune: admitere la tranzactionare la BVB a emisiunii de drepturi de preferinta, consultanta pentru majorarea de capital conform cerintelor legii romanesti
Emitent: New Europe Property Investments plc (NEPI)
Rol Intercapital Invest: consultant, intermediar al admiterii la tranzactionare a emisiunii de drepturi                                   Valoare majorare de capital (EUR): 40.000.000
Data: Noiembrie 2011
Note: Singura emisiune de drepturi tranzactionata la BVB in 2011, prima emsiune de drepturi listata la BVB a unui emitent international

NEW EUROPE PROPERTY INVESTMENTS PLC
RON 22.384.000

Plasament privat

APR 2012

Nepi plasament

Operatiune: Oferta de vanzare de actiuni
Tip operatiune: Oferta adresata investitorilor care subscriu minim 50.000 euro fiecare (plasament privat), derulata in Romania si Isle of Man
Emitent: New Europe Property Investments plc (NEPI)
Rol Intercapital Invest: intermediar unic 
Valoare oferta (RON): 22.384.000 RON (inclusiv clauza de majorare)
Data: Aprilie 2012
Note: Procent subscriere: 117% fata de numarul de actiuni oferite (inclusiv clauza de majorare)

NEW EUROPE PROPERTY INVESTMENTS PLC
EUR 50.000.000

Majorare de capital, tranzactionare drepturi

OCT 2012

Nepi majorare 2

Operatiune: Majorare de capital social insotita de tranzactionarea drepturilor de preferinta
Tip Operatiune: Admitere la tranzactionare la BVB a emisiunii de drepturi de preferinta, consultanta pentru majorarea de capital conform cerintelor legii romanesti
Emitent: New Europe Property Investments plc (NEPI)
Rol Intercapital Invest: consultant, intermediar al admiterii la tranzactionare a emisiunii de drepturi                                   Valoare majorare de capital (EUR): 50.000.000
Data: Octombrie 2012

UZINELE SODICE GOVORA
 
RON 37.783.090

Plasament privat

MAI 2013

Govora plasament

Operatiune: Plasament privat de actiuni
Tip operatiune: Oferta de vanzare conform art. 15 alin. 1 lit a) din Reg. 1/2006 modificat de Reg. 10/2012
Emitent: Uzinele Sodice Govora
Rol Intercapital Invest: Intermediar unic
Valoare majorare de capital (RON): 37.783.090
Data: Mai 2013

NEW EUROPE PROPERTY INVESTMENTS PLC
EUR 100.000.000

Majorare de capital, tranzactionare drepturi

AUG 2013

Majorare NEPI 3

Proiect: Majorare de capital social insotita de tranzactionarea drepturilor de preferinta
Tip Operatiune: Admitere la tranzactionare la BVB a emisiunii de drepturi de preferinta, intermedierea majorarii de capital conform cerintelor legii romanesti
Emitent: New Europe Property Investments plc (NEPI)
Rol Intercapital Invest: Intermediar al majorarii de capital si al admiterii la tranzactionare a emisiunii de drepturi
Valoare majorare de capital (EUR): 100,000,000
Data: August 2013

ALUM TULCEA
 

Listare pe piata AeRO a BVB prin transfer de pe piata Rasdaq

MAI 2015

Alum Tulcea

Operatiune: Admitere la tranzactionare
Tip operatiune: Listare pe piata AeRO a BVB prin transfer de pe piata Rasdaq
Emitent: Alum Tulcea
Rol Intercapital Invest: Intermediar unic
Data: Mai 2015
 

UPET TARGOVISTE
 

Listare pe piata AeRO a BVB prin transfer de pe piata Rasdaq

IUN 2015

Upet

Operatiune: Admitere la tranzactionare
Tip operatiune: Listare pe piata AeRO a BVB prin transfer de pe piata Rasdaq
Emitent: Upet Targoviste
Rol Intercapital Invest: Intermediar unic
Data: Iun 2015
 

MOBEST
 
 

Listare pe piata AeRO a BVB prin transfer de pe piata Rasdaq

IUN 2015

Mobest

Operatiune: Admitere la tranzactionare
Tip operatiune: Listare pe piata AeRO a BVB prin transfer de pe piata Rasdaq
Emitent: Mobest Bucuresti
Rol Intercapital Invest: Intermediar unic
Data: Iun 2015

BTT BUCURESTI
 

Listare pe piata AeRO a BVB prin transfer de pe piata Rasdaq

IUL 2015

BTT

Operatiune: Admitere la tranzactionare
Tip operatiune: Listare pe piata AeRO a BVB prin transfer de pe piata Rasdaq
Emitent: BTT Bucuresti
Rol Intercapital Invest: Intermediar unic
Data: Iulie 2015
 

ATELIERELE CFR GRIVITA BUCURESTI
 
 

Listare pe piata AeRO a BVB prin transfer de pe piata Rasdaq

IUL 2015

Atelierele CFR

Operatiune: Admitere la tranzactionare
Tip operatiune: Listare pe piata AeRO a BVB prin transfer de pe piata Rasdaq
Emitent: Atelierele CFR Grivita Bucuresti
Rol Intercapital Invest: Intermediar unic
Data: Iul 2015

ELECTROPRECIZIA
 

Listare pe piata AeRO a BVB prin transfer de pe piata Rasdaq

IUL 2015

Electroprecizia

Operatiune: Admitere la tranzactionare
Tip operatiune: Listare pe piata AeRO a BVB prin transfer de pe piata Rasdaq
Emitent: Electroprecizia Sacele
Rol Intercapital Invest: Intermediar unic
Data: Iul 2015
 

BITTNET SYSTEMS SA
 
RON 780.915

Majorare capital si tranzactionare drepturi

Feb 2017

Majorare capital social

Operatiune: Majorare capital social in doua etape, precedata de tranzactionarea drepturilor de preferinta
Structura: tranzactionarea drepturilor de preferinta, exercitarea drepturilor de preferinta in cadrul etapei I a majorarii de capital, vanzarea actiunilor ramase nesubscrise prin plasament privat in cadrul etapei II
Emitent: Bittnet Systems SA
Rol Intercapital Invest: intermediar unic
Valoare (RON): 780.915
Data: Feb 2017
Note: Prima operatiune de majorare de capital social distribuita prin toti intermediarii autorizati de BVB, folosind sistemul Arena al bursei

Pentru orice alte informatii legate de serviciile oferite de noi clientilor institutionali, incluzand listarile la bursa sau serviciile specializate de consultanta pe piata de capital, va invitam sa ne contactati la adresa office@intercapital.ro.